Chelsea wint eenvoudig zonder Ziyech en Lukaku, opvallende hoofdrolspeler

14-08-2021 17:52
15

Chelsea is voortvarend aan het Premier League-seizoen begonnen. De ploeg van manager Thomas Tuchel had op Stamford Bridge geen kind aan het Crystal Palace van Patrick Vieira: 3-0.

Chelsea - Crystal Palace 3-0
Chelsea veroverde woensdag ten koste van Villarreal de Europese Super Cup, maar zag doelpuntenmaker Hakim Ziyech geblesseerd uitvallen. De oud-Ajacied staat vermoedelijk niet lang aan de kant, maar tegen Crystal Palace ontbrak hij wel. Ook topaankoop Romelu Lukaku kon nog niet in actie komen. Tegen de stadgenoot werden ze eigenlijk niet gemist. Marcos Alonso brak na 27 minuten de ban met een goed geplaatste vrije trap: 1-0.

Nog voor rust verdubbelde Christian Pulisic de score. De Amerikaan kon van dichtbij afronden doordat doelman Vicente Guaita een voorzet van Mason Mount niet goed verwerkte. Chelsea was duidelijk de bovenliggende partij. Na 58 minuten tekende Trevoh Chalobah voor de 3-0. De 22-jarige verdediger maakte tegen Villarreal al een goede indruk en mocht opnieuw in de basis beginnen. Hij luisterde dat op met een treffer van afstand. Chalobah mocht eerder nog verhuurd worden, maar lijkt nu zijn kans af te dwingen.

Leicester City - Wolverhampton Wanderers 1-0
Leicester City wil dit seizoen wederom hoge ogen gooien in de Premier League en trok onder meer dertig miljoen euro uit voor spits Patson Daka. Het was echter Jamie Vardy die weer de hoofdrol opeiste in het duel met Wolverhampton Wanderers. Hij schoot na 41 minuten knap raak na een goede actie van Danilo Pereira. Het bleek meteen het winnende doelpunt te zijn.