Nijhuis stellig na 5-0 van Ajax: 'Was verbaasd dat ik voor de camera moest komen'

Nijhuis stellig na 5-0 van Ajax: 'Was verbaasd dat ik voor de camera moest komen'

15-08-2021 09:27
316

Het maakte qua stand niet veel meer uit, maar de 5-0 van Ajax deed veel stof opwaaien zaterdagavond. Noussair Mazraoui zou een overtreding hebben gemaakt in aanloop naar de treffer, maar Bas Nijhuis stelt ook na de wedstrijd dat hij het spel gewoon door kon laten gaan.

Mazraoui speelde de bal, maar kwam vervolgens hard in aanraking met Souffian El Karouani. "Jullie hebben gezegd: kom even voor de camera. Ik was eerst verbaasd dat ik voor de camera moet komen", vertelt Nijhuis in gesprek met ESPN. "Ik zie de speler van Ajax inkomen, die de bal wegspeelt. Vervolgens komt hij in botsing met een speler van NEC. Dat zie ik op het veld, dus dat liet ik doorgaan. En Laurens (Gerrets, red.), mijn VAR, die ziet hetzelfde."

De reactie van Nijhuis zorgt voor verbazing bij Hélène Hendriks, die het duidelijk wél een overtreding vond. "Voor mij is dit een normaal duel, hoor. Hij speelt de bal en komt daarna in contact met de speler. Geen overtreding", stelt Nijhuis echter.

"Je kan het spel stilleggen ja...", stelt de arbiter over de hoofdblessure bij El Karouani. "Heel veel mensen kunnen het een overtreding vinden, maar als ik dit beeld zie vind ik het een normaal duel. We hoeven het niet altijd eens te zijn", sluit Nijhuis met een lach af.