'Echte Ajacied' Schöne na duel in Arena: 'Dat doet me wel wat, blij mee'

'Echte Ajacied' Schöne na duel in Arena: 'Dat doet me wel wat, blij mee'

Gepubliceerd: zondag 15 augustus 2021 om 07:43zo 15-08-2021 om 07:43

Lasse Schöne keerde zaterdagavond terug in de Johan Cruijff Arena en werd een kwartier voor de wedstrijd tussen Ajax en NEC geëerd door de Amsterdamse club. De middenvelder geeft aan zich nog steeds 'een Ajacied te voelen'.

"Het was heel mooi", begint Schöne na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Het is nu twee jaar geleden dat ik weg ben gegaan. Dat ik toch afscheid mag nemen op deze manier is wel mooi. Dat waardeer ik zeer, de fans die me zo toejuichen... Dat doet me wel wat, ik ben er blij mee."

Over de vraag of Schöne zich een echte Ajacied voelt, hoeft hij niet lang na te denken. "Ja, zo voel ik me wel ja", vervolgt hij. Al moet gezegd dat de knop wel omgezet werd op het veld zaterdagavond. "Ja, dan ben ik voor NEC. Ik win liever. Ik wil er alles aan doen om ze in de Eredivisie te houden en er weer een stabiele Eredivisie-club van te maken."

Op weg naar lijfsbehoud maakte NEC zaterdag een valse start. Er werd met 5-0 verloren bij Ajax, al bleef de schade beperkt. Ajax stond bij rust al met 5-0 voor en liet na om die score na de theepauze verder uit te bouwen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws