'PSV-jeugdproduct kan na drie jaar Sparta naar Groningen vertrekken'

'PSV-jeugdproduct kan na drie jaar Sparta naar Groningen vertrekken'

15-08-2021 18:13
26

Laros Duarte, middenvelder van Sparta, staat in de belangstelling van FC Groningen. Dat heeft Henk van Stee, technisch directeur van de Rotterdammers, bevestigd.

Tegenover het Algemeen Dagblad heeft Van Stee te kennen gegeven dat de 24-jarige Duarte op de radar staat van Groningen. De Trots van het Noorden wil de middenvelder, die afgelopen seizoen in achttien Eredivisie-wedstrijden uitkwam namens Sparta, graag overnemen en heeft al een officieel bod uitgebracht. Duarte heeft nog een contract tot medio 2022 op Het Kasteel en hoeft dus niet veel te kosten.

Duarte werd bij PSV opgeleid en speelde bij die club in het beloftenelftal. Doorbreken in het eerste elftal lukte niet, maar dat gebeurde bij Sparta alsnog. In drie seizoenen kwam hij tot vijftig officiële wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie en volgens Groningen is het nu tijd voor een volgende stap voor de Rotterdammer.

Voor Sparta dreigt een leegloop. Naast Duarte staan namelijk ook Lennart Thy en Abdou Harroui in de belangstelling van andere clubs. De middenvelder zou zelfs op kunnen gaan voor een vertrek naar het buitenland.