Vitesse maakt zich niet populair in Zwolle: 'Ik had dat bier ook wel gegooid'

Vitesse maakt zich niet populair in Zwolle: 'Ik had dat bier ook wel gegooid'

15-08-2021 18:49
46

Bram van Polen ergerde zich zondagmiddag groen en geel aan de spelers van Vitesse. De Arnhemmers wonnen met 0-1 bij PEC Zwolle, maar de manier waarop kon de goedkeuring van Van Polen niet wegdragen.

Na de goal van Nikolai Baden Frederiksen deed Vitesse geen moeite meer om het publiek te vermaken. "Met name in de tweede helft deed Vitesse er alles aan om het spel dood te leggen en dat wordt helaas beloond", zegt de PEC-captain bij ESPN. "Vitesse is een goede ploeg met veel individuele kwaliteit en vandaag waren wij beter dan zij."

Van Polen kan wel begrijpen waarom de formatie van trainer Thomas Letsch voor die speelwijze koos. "Dit is wat zij willen, want ze hebben een zware week gehad en spelen volgende week ook weer tegen Anderlecht. Als ze dan op 1-0 komen, gaan ze achterover hangen en het spel verkrachten. Dat is misschien een beetje lomp hoe ik dat zeg, maar het is wel zo."

De frustratie van de ervaren verdediger richtte zich ook op Eli Dasa, de rechtsback van Vitesse. Die kreeg het aan de stok met de fans van PEC. "Hij liep ook de hele tijd een beetje van links naar rechts op de achterlijn, dan snap ik wel dat ze met bier gaan gooien. Dat zou ik als ik daar stond ook doen, al wil ik dat natuurlijk niet aanmoedigen of zo."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie