VP's Elftal van de Week: Ajax en PSV vaardigen duo af, FC Utrecht hofleverancier

VP's Elftal van de Week: Ajax en PSV vaardigen duo af, FC Utrecht hofleverancier

16-08-2021 10:00 Laatste update: 10:19
69

De bal rolt weer in de Eredivisie en dat betekent dat het eerste Elftal van de Week ook bekend is. FC Utrecht is met drie spelers hofleverancier, gevolgd door Ajax en PSV met elk een tweetal. Ook Feyenoord, sc Heerenveen, Fortuna Sittard en FC Groningen zijn van de partij.

Justin Bijlow (Feyenoord)
Feyenoord beleefde in Tilburg een probleemloze Eredivisie-start, maar de zondagmiddag had anders kunnen verlopen als Bijlow de grote kans van Willem II-spits Kwasi Wriedt niet onschadelijk had gemaakt met een uitstekende redding.

Noussair Mazraoui (Ajax)
Precies tien minuten had hij nodig om te laten zien dat dít het seizoen van Mazraoui moet worden. De 23-jarige vleugelverdediger van Ajax leverde de assist voor de 1-0 van Sébastien Haller en maakte zelf de 2-0 tegen NEC.

Willem Janssen (FC Utrecht)
Beter had het seizoen niet kunnen beginnen voor FC Utrecht en aanvoerder Janssen: Sparta werd overklast en de spitsen van de Kasteelheren hadden helemaal niets in te brengen.

Mark van der Maarel (FC Utrecht)
Niet alleen Janssen, ook Van der Maarel kan met een goed gevoel terugkijken op de eerste speelronde van de Eredivisie. De publiekslieveling pikte ook nog een goaltje mee.

Adam Maher (FC Utrecht)
Het Eredivisie-seizoen van FC Utrecht was honderd seconden onderweg toen Maher de eerste goal maakte. En hoe: de regisseur op het middenveld joeg de bal in de kruising.

Joey Veerman (sc Heerenveen)
Tien miljoen euro, dat is het bedrag dat Heerenveen vraagt voor Veerman. De hoofdrolspeler vindt dat zelf nergens op slaan, maar laat wél zien dat hij de hoofdprijs waard is.

Noni Madueke (PSV)
Eigenlijk zou hij na een uur gewisseld worden tegen Heracles, maar Madueke vroeg vijf minuten extra en betaalde het goedkeurende knikje van trainer Roger Schmidt dubbel en dwars uit met de 0-2.

Toshio Lake (Fortuna Sittard)
Weinig voetbalvolgers hadden tot zaterdagavond gehoord van Toshio Lake. De debutant, wiens naam zelfs ontbrak op het Fortuna-shirt, beleefde een gouden invalbeurt en was goed voor een assist én de winnende goal.

Dusan Tadic (Ajax)
Het gaat hem allemaal zo makkelijk af. Met twee goals - waaronder een verschroeiend schot - en een assist leidde Tadic zijn ploeg naar een doodsimpele zege op het gedeclasseerde NEC.

Armindo Bruma (PSV)
Het mag een keer gezegd: Bruma speelde een puike wedstrijd in Almelo. De Portugese aanvaller brak de wedstrijd open en had pech dat de paal - letterlijk - een tweede goal in de weg stond.

Jörgen Strand Larsen (FC Groningen)
Met een weergaloze omhaal tekende Strand Larsen nu al voor het doelpunt van het jaar. En dan was het ook nog eens de winnende 1-2, vlak voor tijd. Groningen-trainer Danny Buijs zal nu wel twee keer nadenken voordat hij de Noorse spits weer op de bank laat beginnen.