'Hammer Urteil' voor Wolfsburg, uit DFB Pokal gezet na wisselfout Van Bommel

'Hammer Urteil' voor Wolfsburg, uit DFB Pokal gezet na wisselfout Van Bommel

Gepubliceerd: maandag 16 augustus 2021 om 18:43ma 16-08-2021 om 18:43

Laatste update: maandag 16 augustus 2021 om 19:59ma 16-08-2021 om 19:59

De DFB, de Duitse voetbalbond, heeft het Wolfsburg van Mark van Bommel uit het toernooi om de DFB Pokal gegooid. De Nederlandse oefenmeester wisselde in de verlenging van het duel met Preussen Münster één keer te veel.

De DFB maakt maandag bekend dat Preussen Münster een reglementaire 2-0 overwinning krijgt toegewezen na de fout van Van Bommel. Wolfsburg kan nog wel in beroep gaan tegen de beslissing. Duitse media pakken groot uit met het nieuws. Zo noemt BILD het een 'Hammer Urteil' voor Wolfsburg.

Van Bommel wisselde tegen Preussen Münster zes keer, in de veronderstelling dat hij in de verlenging een extra wissel kreeg. Dat is in het Duitse bekertoernooi echter niet het geval. Münster diende meteen na de 1-3 nederlaag al een protest in bij de DFB, met succes. De Duitse tuchtcommissie heeft Münster in het gelijk gesteld. De ploeg, actief op het vierde niveau, heeft daardoor de volgende ronde van het toernooi bereikt.

Het is nog niet bekend of Wolfsburg tegen de sanctie in beroep gaat. Wil het dat wel, dan moet het dat binnen 24 uur aangeven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws