Bij Ajax proberen ze een complete keeper van me te maken

"Bij Ajax proberen ze een complete keeper van me te maken"

16-08-2021 23:25
66

Jay Gorter is blij met zijn ontwikkeling bij Jong Ajax, maar baalt dat zijn ploeg na twee wedstrijden nog nul punten heeft. Jong Ajax ging maandagavond op De Toekomst in extremis onderuit tegen FC Dordrecht.

Gorter was met name in de eerste helft de uitblinker bij Jong Ajax. "Ik ben blij met hoe ik al twee wedstrijden speel, maar het overheerst wel dat we nog geen punt hebben gepakt", zegt Gorter tegen ESPN.

"Hoe dit voor mijn ontwikkeling is? Ik denk wel goed. Je wordt in andere situaties gebracht. Sommige mensen van buitenaf snappen niet dat als je van Ajax 1 komt, je een team zal moeten laten draaien. Als je dat twee keer niet voor elkaar krijgt, is er nog wel ontwikkeling mogelijk. Ik ben daar medeplichtig aan", zegt de doelman.

"Ik speel veel en train op het hoogste niveau, dus voor mijn ontwikkeling is dit top. Er zijn hier nieuwe dingen die ik vorig seizoen niet had. Bij Ajax proberen ze een complete keeper van me te maken, ik denk dat ik die kwaliteiten heb. Dat heb ik laten zien."