BD: 'spoedreparatie' bij Willem II, einde verhaal Ruiter na komst Wellenreuther

BD: 'spoedreparatie' bij Willem II, einde verhaal Ruiter na komst Wellenreuther

17-08-2021 19:51
50

Oude bekende Timon Wellenreuther gaat woensdag gepresenteerd worden door Willem II, meldt het Brabants Dagblad woensdag. De 25-jarige Duitser verruilde de Tricolores in 2020 voor Anderlecht, maar moet nu het keepersprobleem oplossen waar Willem II sindsdien mee kampt.

Robbin Ruiter wisselde vorig seizoen stuivertje met Jorn Brondeel en Willem II maakte zijn strijd tegen degradatie uiteindelijk af met Manchester City-huurling Arijanet Muric. Zondag kreeg Ruiter weer een kans tegen Feyenoord, maar de ervaren doelman maakte geen waterdichte indruk en moest vier tegengoals incasseren. Oude bekende Wellenreuther werd al gauw weer aan Willem II gelinkt en staat volgens het BD inderdaad op het punt om terug te keren, mits zijn medische keuring geen problemen oplevert.

Voor Ruiter lijkt het na deze 'spoedreparatie' einde verhaal. De in 2020 bij PSV opgepikte doelman drukt zwaar op de begroting en is naar alle waarschijnlijkheid niet meer nodig in het Koning Willem II Stadion. Of Willem II er nog in slaagt om hem aan een andere club te verkopen, is nog maar zeer de vraag. 'Het meest voor de hand ligt het afkopen van het aflopende contract van Ruiter', aldus het BD. Ook de twintigjarige reservedoelman Connor van den Berg zou nog kunnen vertrekken, om op huurbasis ervaring op te doen bij een andere club.