Traoré en Shakhtar te sterk voor Monaco in strijd om CL-ticket, pech voor Boadu

17-08-2021 22:52
26

Het onderonsje tussen Lassina Traoré en Myron Boadu is gewonnen door de ploeg van de spits uit Burkina Faso. AS Monaco en Shakhtar Donetsk stonden dinsdagavond voor het eerst tegenover elkaar in de strijd om een Champions League-ticket. De ploeg uit Oekraïne wist een 0-1 overwinning uit het vuur te slepen.

AS Monaco - Shakhtar Donetsk 0-1
Shakhtar Donetsk heeft goede zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. De eerste wedstrijd tegen AS Monaco werd winnend afgesloten. Lassina Traoré startte in de basis bij de ploeg uit Oekraïne en speelde een belangrijke rol als aanspeelpunt, waardoor zijn beweeglijke medespelers konden excelleren. Het resulteerde na negentien minuten in de 0-1: Pedrinho slingerde zich knap door de Monaco-defensie en verschalkte keeper Radoslaw Majecki.

In de tweede helft was het spel van beide ploegen slordiger. Boadu mocht het veld na 67 minuten als invaller betreden en oogde bij zijn eerste acties wat ongelukkig. Hij kwam echter erg dichtbij een doelpunt. Via de vingertoppen van Shakhtar-keeper Anatolii Trubin verdween zijn schot echter tegen de paal. Shakhtar wist de 0-1 voorsprong over de streep te trekken, waardoor het volgende week een uitstekende uitgangspositie heeft om een Champions League-plek te veroveren.

Scheidsrechter Danny Makkelie kende een vlekkeloos optreden in Monte Carlo. Hij gaf uiteindelijk twee terechte gele kaarten, allebei in de slotfase van de wedstrijd.

FC Sheriff Tiraspol - Dinamo Zagreb 3-0
De grootste verrassing van de avond kwam uit Moldavië. Sheriff Tiraspol verraste Dinamo Zagreb en kon na het laatste fluitsignaal feest gaan vieren. De ploeg staat met één been in de groepsfase van de Champions League na een indrukwekkende 3-0 overwinning. De doelpunten werden gemaakt door Adama Traoré (2x) en Dimitrios Kolovos.

Red Bull Salzburg - Bröndby IF 2-1