Bijzonder fitte Amrabat wekt verbazing bij AEK: Nog nooit zo'n lichaam gezien

Bijzonder fitte Amrabat wekt verbazing bij AEK: "Nog nooit zo'n lichaam gezien"

18-08-2021 11:00 Laatste update: 11:11
58

Nordin Amrabat is met zijn 34 jaar een van de oudere spelers bij AEK Athene, maar wel de fitste. De medische staf van de topclub uit Griekenland was bijzonder verbaasd over zijn fysieke gesteldheid, net als de fotograaf die Amrabat op de foto zette.

Amrabat verbindt zich voor twee seizoenen aan AEK, dat het heeft gewonnen van andere geïnteresseerde clubs. "Dit is een hele mooie stap voor hem", zegt zaakwaarnemer Mahmoud el Boustati tegen VoetbalPrimeur. "Nordin heeft een hele goede naam in Saudi-Arabië en Qatar, waar hij veel geld kon verdienen. Maar ook clubs als Rayo Vallecano en Málaga wilden hem graag hebben." 

"Málaga bood hem een goed salaris en wilde met hem bouwen aan een nieuw project. Daar heeft hij lang over getwijfeld, maar Nordin heeft echt gekozen voor het verhaal en avontuur van AEK. De club heeft meerdere mensen gebeld die hem goed kennen en die waren allemaal positief. De trainer (Vladan Milojević, red.) wilde hem ook heel graag hebben", zegt El Boustati.

Amrabat heeft door de zomerstop al een paar maanden geen wedstrijd meer gespeeld, maar is desondanks zo fit als maar zijn kan. Daar kwam AEK ook snel achter. "De fotograaf schrok gewoon van zijn lichaam. Er komen daar spelers van een jaar of 21 langs, maar hij had nog nooit zo'n lichaam gezien. Van alle spelers kwam hij als fitste uit de testen. Nordin heeft altijd voor zijn sport geleefd, dan krijg je dit."

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Amrabat liep uit zijn contract bij Al-Nassr, de club waar hij na drie seizoenen afscheid van neemt. Dat maakte hem voor veel clubs interessant. "Ik heb deze periode veel transfervrije spelers weggebracht, maar Nordin was met zijn 34 jaar de makkelijkste transfer die ik gedaan heb. Er was veel interesse, maar in deze coronaperiode had ik dat niet verwacht", zegt El Boustati.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)