ED: zeven wijzigingen bij PSV, maar Teze enige 'nieuwe' basisspeler

ED: zeven wijzigingen bij PSV, maar Teze enige 'nieuwe' basisspeler

18-08-2021 06:43 Laatste update: 08:21
94

PSV-trainer Roger Schmidt gaat voor het Champions League-treffen met Benfica weer teruggrijpen op het basiselftal van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, vermoedt het Eindhovens Dagblad. Ten opzichte van die wedstrijd zou alleen Jordan Teze nieuw zijn in de basis.

PSV gaf in de wedstrijden tegen FC Midtjylland en Heracles Almelo een groot aantal basisspelers rust, maar lijkt in Lissabon dus weer terug te grijpen op het beproefde recept van het voorseizoen. In vergelijking met de wedstrijd tegen Heracles lijken alleen Teze, André Ramalho, Ibrahim Sangaré en Noni Madueke hun plekje te behouden. Doelman Joël Drommel, kersvers vader Olivier Boscagli, Philipp Max, aanvoerder Marco van Ginkel, Mario Götze, Cody Gakpo en Eran Zahavi zijn weer opgenomen in de vermoedelijke opstelling van het ED.

Teze lijkt dus weer een nieuwe kans te gaan krijgen van Schmidt. De 21-jarige geboren Groninger brak vorig seizoen door als centrale verdediger, moest na de komst van Ramalho een pas op de plaats maken, maar mag het nu weer proberen als rechtsback. Na het vertrek van aanvoerder Denzel Dumfries mag Teze met Philipp Mwene uitvechten wie de definitieve opvolger van de kersverse Internazionale-back wordt.

PSV begint woensdagavond 21.00 uur Nederlandse tijd aan zijn tweeluik met Benfica. De winnaar over twee wedstrijden haalt de Champions League-groepsfase, voor de verliezer wacht de Europa League.

De vermoedelijke PSV-opstelling: Drommel; Teze, Ramalho, Boscagli, Max; Van Ginkel, Götze, Sangaré; Madueke, Zahavi, Gakpo.