Willem II vloert keepersprobleem en sluit verloren zoon Wellenreuther in de armen

Willem II vloert keepersprobleem en sluit verloren zoon Wellenreuther in de armen

18-08-2021 10:01 Laatste update: 10:02
28

Timon Wellenreuther is terug bij Willem II. De Tilburgse club huurt hem tot het einde van het seizoen van Anderlecht. Wellenreuther moet doelman Robbin Ruiter vervangen.

Wellenreuther maakte in 2020 - na een sterk seizoen - de overstap van Willem II naar Anderlecht, maar in België is hij uit beeld geraakt. Zondag was de 25-jarige keeper al toeschouwer bij de seizoensopener van Willem II tegen Feyenoord (0-4 verlies).

"Het voelt fantastisch om weer hier te zijn", reageert Wellenreuther op de Willem II-site. "Ik ken de weg, de mensen en heb een heel goed gevoel bij de club en deze deal. Ik was zondag als toeschouwer aanwezig en kreeg echt een speciaal gevoel toen ik de KingSide en de andere supporters weer massaal zag springen en zingen. Dat heb ik echt gemist."

De Duitser staat woensdag meteen op het trainingsveld. "Het ging de laatste dagen heel snel. Nadat Willem II contact had gezocht met Anderlecht, was de deal snel rond." Technisch directeur Joris Mathijsen is blij met de huurdeal. "Met zijn kwaliteiten en zijn ervaring is Wellenreuther een meerwaarde voor onze selectie."

De terugkeer van Wellenreuther is slecht nieuws voor Robbin Ruiter. Voor de in 2020 bij PSV opgepikte doelman, die een topsalaris opstrijkt, lijkt het einde verhaal in Tilburg. Ruiter kreeg tegen Feyenoord een kans, maar liet opnieuw geen onuitwisbare indruk achter.