Analist Mulder ziet PSV'er Vertessen laat invallen: Beledigend, voor wie dan ook

Analist Mulder ziet PSV'er Vertessen laat invallen: "Beledigend, voor wie dan ook"

Gepubliceerd: donderdag 19 augustus 2021 om 13:46do 19-08-2021 om 13:46

Yorbe Vertessen viel woensdagavond pas in de laatste minuut in tijdens Benfica-PSV, als vervanger van Eran Zahavi. Analisten Jan Mulder en Marc Degryse (ex-PSV) vonden dat de jonge Belg veel te laat werd gebracht, hebben ze op de Belgische tv laten weten.

Inclusief extra tijd kwam Vertessen tot circa vijf minuten speeltijd. "Vijf minuten zijn echt te weinig", oordeelde Degryse na afloop bij VTM2. "Hij (PSV-trainer Roger Schmidt, red.) had hem vroeger kunnen wisselen. Het is een gretige jongen en je hebt vijf wissels, doe het dan iets eerder." Mulder deed er zelfs nog een schepje bovenop. "Het is beledigend, voor wie dan ook", aldus de 76-jarige Groninger.

Verder viel PSV wel in de smaak bij de analisten. De Eindhovenaren kwamen voor rust niet in hun spel tegen Benfica, maar kwamen in de tweede helft tot leven en hielden de schade beperkt: 2-1 werd het uiteindelijk voor de Portugezen. "Ik denk dat PSV het thuis wel haalt. Zeker met dat publiek achter hun, het zal er spoken", keek Mulder met vertrouwen vooruit naar de return.

Die terugwedstrijd in Eindhoven staat gepland voor dinsdag 24 augustus. Als PSV met minstens twee doelpunten verschil wint, mag het zich in de Champions League melden. Bij een zege met één doelpunt verschil volgt er verlenging en bij een gelijkspel of een nederlaag wacht de Europa League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat PSV na de return tegen Benfica alsnog de Champions League in?

Ja
68%
Nee
32%
(7946 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws