Jonker onthult: 'Het zegt heel veel dat Davids is gevraagd weer in te stappen'

Jonker onthult: 'Het zegt heel veel dat Davids is gevraagd weer in te stappen'

20-08-2021 09:45
37

Edgar Davids is door de Portugese club Olhanense gevraagd terug te keren. Dat onthult Andries Jonker, die met de 74-voudig international samenwerkte bij Telstar. Davids vertrok een maand geleden via de achterdeur.

Olhanense-baas Luis Torres noemde de aanstelling van Davids achteraf op sportief vlak 'catastrofaal'. "Die voorzitter is inmiddels van zijn troon gevallen en het zegt heel veel dat Olhanense Edgar daarna nog heeft benaderd om er weer in te stappen", vertelt Jonker aan het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

De trainer van Telstar werkte vorig seizoen met Davids, totdat de voormalige middenvelder de overstap waagde naar Olhanense. "Edgar is daar zelfs eerder ingestapt en heeft tegen de verwachting in de finale van de play-offs bereikt. Dan vind ik het pijnlijk dat een voorzitter zoiets roept", aldus Jonker.

Davids heeft volgens Jonker de ambitie om het trainersvak weer in te gaan. "Edgar is geïnteresseerd in voetbal en in het trainer zijn. Daarom vroeg hij ook of hij mocht rondkijken bij Telstar. Hij is alleen niet een assistent voor op een laag niveau. Op topniveau zou hij dat heel goed kunnen. Daar ben ik van overtuigd."