Memphis treft Van Gaal weer bij Oranje: 'Ik verloor zijn vertrouwen, moeilijk'

Memphis treft Van Gaal weer bij Oranje: 'Ik verloor zijn vertrouwen, moeilijk'

20-08-2021 12:14
31

Memphis Depay kijkt uit naar het weerzien met Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. Het wordt de derde keer dat de twee elkaar tegenkomen, na periodes bij Oranje en Manchester United.

Memphis is blij met de terugkeer van bondscoach Van Gaal. "Hij was in het verleden geweldig bij Oranje en ik hoop dat hij dat kan herhalen", zegt de aanvaller van FC Barcelona tegen El Periódico. Van Gaal liet Memphis op negentienjarige leeftijd debuteren in het Nederlands elftal. "Toen hij me in 2014 meenam naar het WK, was dat echt sensationeel. Dat toernooi was een geweldige ervaring. Ik heb er veel dingen geleerd van de trainer."

Na het WK ging Van Gaal aan de slag bij Manchester United, een jaar later gevolgd door Memphis. "De beginperiode in Manchester was goed, maar daarna gebeurden er dingen waar ik het niet mee eens was", zegt de oud-PSV'er. "Ik verloor het vertrouwen van Van Gaal en zijn staf. Het was een moeilijke periode voor mij." Toch koestert hij geen wrok jegens Van Gaal. "Zijn aanstelling bij het Nederlands elftal is heel positief."