Koeman baalt van 'verschrikkelijke situatie': 'Hij is de toekomst van Barça...'

Koeman baalt van 'verschrikkelijke situatie': 'Hij is de toekomst van Barça...'

20-08-2021 12:58 Laatste update: 13:14
67

FC Barcelona is er nog altijd niet in geslaagd het contract van supertalent Ilaix Moriba open te breken en te verlengen. Ronald Koeman noemt de situatie 'verschrikkelijk'.

Barça ziet toekomst in Moriba, maar de contracteisen van hem en zijn management zijn de Catalaanse grootmacht te gortig. "Ik heb twee of drie weken geleden met hem gesproken. Als mens, niet als trainer", vertelt Koeman vrijdag op een persconferentie. "Zijn situatie is verschrikkelijk. Hij is achttien jaar oud, de toekomst van de club... Hij had op dit moment in het eerste elftal kunnen spelen."

Koeman is op de hoogte van de bedragen die Barcelona wil betalen aan Moriba. "Mijn advies is dat geld niet het belangrijkste is. Wedstrijden spelen, daar gaat het om. Maar de speler en zijn omgeving beslissen anders. Daar ben ik teleurgesteld over. Ik geloof meer in voetbal dan in contracten. Voor een achttienjarige zou geld niet het belangrijkste moeten zijn."

Moriba, een Spanjaard met Guinese roots, mocht vorig seizoen van Koeman zijn eerste meters bij de hoofdmacht van Barcelona maken. Nu het kamp-Moriba en de clubleiding geen overeenstemming kunnen bereiken over verlenging van zijn aflopende contract, hangt de vlag er echter heel anders bij. Moriba traint op dit moment bij Barça B.