Koeman doet beroep op Spaanse bondscoach na recordaantal van 73 wedstrijden

Koeman doet beroep op Spaanse bondscoach na recordaantal van 73 wedstrijden

20-08-2021 13:41
28

Ronald Koeman doet een dringend beroep op de Spaanse bondscoach Luis Enrique: Pedri verdient na 73 wedstrijden in één seizoen een vakantie van twee weken, vindt de trainer van FC Barcelona.

Koeman hoopt dat Pedri geen oproep krijgt voor de komende interlandperiode. Na een slopend seizoen bij Barcelona voetbalde de achttienjarige Spanjaard de hele zomer door: met Spanje bereikte hij de halve finale van het WK en de finale van de Olympische Spelen.

"Het klopt dat we al een tijdje aan het nadenken zijn over wat we met Pedri willen doen", zei Koeman vrijdag op een persconferentie. "We hebben besloten dat we hem na de wedstrijd van zaterdag twee weken rust geven."

Het seizoen van Pedri eindigde op 7 augustus met de Olympische finale tussen Spanje en Brazilië (1-2). Dat was zijn 73ste optreden, een record. Opvallend genoeg speelde hij acht dagen later alweer negentig minuten in het eerste competitieduel van Barcelona met Real Sociedad (4-2).

"Ik heb met bondscoach Luis Enrique gesproken. Het is zijn beslissing, maar ik heb hem uitgelegd waarom wij hem graag twee weken rust willen geven", aldus Koeman. Volgende week zal blijken of Enrique gehoor geeft aan de wens van de Barça-trainer.