Lukaku leert grootste les van Conte: 'Ik begon altijd aan mezelf te twijfelen'

Lukaku leert grootste les van Conte: 'Ik begon altijd aan mezelf te twijfelen'

20-08-2021 14:06 Laatste update: 16:26
14

Romelu Lukaku heeft sinds het begin van zijn carrière te maken gehad met een tekort aan zelfvertrouwen. In Italië, onder leiding van Antonio Conte, leerde hij voetballen met minder druk op zijn schouders. Dat leverde hem zijn succes op, zegt hij zelf.

"Ik wist dat ik genoeg kwaliteiten had, maar ik stelde mezelf constant vragen. Na een gemiste strafschop of een gemiste kans begon ik altijd aan mezelf te twijfelen. Misschien legde ik mezelf te veel druk op", stelt Lukaku in een open gesprek met Sky Sports.

Pas op zijn 26ste, toen hij al tien jaar actief profvoetballer was, kon Conte zijn mindset veranderen. "Hij leerde me deze barrières overwinnen", erkent de all-time topscorer van België. "Het is een goed moment geweest. Nu kom ik in mijn topjaren, en ik ken mezelf: ik weet hoe ik met alles om moet gaan en ik weet hoe ik een leider moet zijn. Hier heb ik tien jaar hard voor gewerkt."

In zijn tweede periode bij Chelsea wil Lukaku één van de leiders zijn. Daarbij neemt hij oud-ploeggenoot Didier Drogba als voorbeeld. "Hij is een winnaar in elk opzicht. Wat hij heeft bereikt met Chelsea, wil ik ook bereiken bij deze club."