Real pakt uit nieuw Benzema-contract, 'clausule van één miljard euro'

Real pakt uit nieuw Benzema-contract, 'clausule van één miljard euro'

Gepubliceerd: vrijdag 20 augustus 2021 om 15:35vr 20-08-2021 om 15:35

Laatste update: vrijdag 20 augustus 2021 om 16:16vr 20-08-2021 om 16:16

Real Madrid is erin geslaagd het contract van Karim Benzema open te breken en te verlengen. De Franse doelpuntenmachine ligt tot medio 2023 vast in de Spaanse hoofdstad. Hij is na Thibaut Courtois, Luka Modric, Lucas Vázquez en Nacho Fernández de vijfde sterkhouder die langer aan de club verbonden blijft.

Dat meldt Real via officiële kanalen. Het behouden van Benzema was voor Real Madrid een van de grootste prioriteiten deze zomer. Het contract van de spits liep in eerste instantie in de zomer van 2022 af, maar daar komt nu een extra jaar bij. Benzema is begonnen aan zijn twaalfde seizoen in Madrid. In de zomer van 2009 kwam hij over van Olympique Lyon.

Waar hij lange tijd in de schaduw van Cristiano Ronaldo opereerde, is hijzelf inmiddels al drie jaar een steunpilaar in het elftal. Real-coach Carlo Ancelotti maakte hem vice-aanvoerder, na het vertrek van Sergio Ramos. In het shirt van De Koninklijke kwam Benzema tot dusver tot 560 officiële duels, waarin hij goed was voor 281 goals. Afgelopen weekend leidde hij zijn ploeg hoogstpersoonlijk naar de eerste drie punten van het nieuwe seizoen, door twee keer te scoren in de seizoensopener tegen Alavés.

Opvallend detail in het nieuwe contract van Benzema: Real Madrid heeft een clausule van één miljard euro opgenomen. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Benzema is de tweede Real Madrid-speler met zo'n torenhoge afkoopsom. Ronaldo was in 2017 de eerste.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws