Haller ter discussie in spitspositie Ajax: 'Ik vind dat ook niet terecht'

Haller ter discussie in spitspositie Ajax: 'Ik vind dat ook niet terecht'

21-08-2021 06:58
121

Sébastien Haller komt nog steeds niet helemaal uit de verf in de spitspositie bij Ajax. Tijdens de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal werd er gejuicht door een deel van de Ajax-fans toen de recordaankoop, die afgelopen winter voor 22,5 miljoen euro overkwam van West Ham United, werd vervangen door David Neres.

"Ik vind dat ook niet terecht", stelt oud-international en analyticus Pierre van Hooijdonk in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het verwachtingspatroon ligt voor de positie van de spits bij Ajax ontiegelijk hoog. Als je geen baas boven baas bent zoals Kluivert of Van Basten, dan ben je al snel 'Ajax-onwaardig'. Ik houd daar niet zo van", vertelt de oud-spits.

Het viel op dat tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal vlotte combinaties vaak spaak liepen bij Haller. Volgens Van Hooijdonk is dat niet iets om de spits op af te rekenen. "Een spits moet goals maken. That's it. Doet hij dat niet, dan mag je hem daarop aanvallen. Maar volgens mij overlegt hij vooralsnog best aardige cijfers."

"Hij presteerde afwisselend", blikt Van Hooijdonk terug op het eerste half jaar van de spits bij Ajax. "Ik had eerlijk gezegd gedacht dat hij wat sneller was. Zijn afwerking kan ook scherper. Maar het meevoetballen waar iedereen het over heeft en wat bij Ajax zo belangrijk is, beheerst hij wat mij betreft prima. Ik vind ook dat Ajax met hem gewoon een goede spits in huis heeft."