RKC laat het in eerste helft afweten tegen Heerenveen, comeback komt te laat

21-08-2021 20:36
49

SC Heerenveen heeft ook zijn tweede wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen gewonnen. In eigen stadion was de ploeg van trainer Johnny Jansen met 3-2 te sterk voor RKC. De thuisploeg had aan één helft genoeg.

RKC, dat vorige week nog knap met 1-0 won van AZ, leek in de eerste helft totaal niet bij de les in het Abe Lenstra Stadion. Vooral het middenveld van de Waalwijkers werd totaal overlopen door de middenvelders van Heerenveen. Het resulteerde na veertien minuten in het eerste doelpunt. De bal ging op de stip na een overtreding van Ahmed Touba op Henk Veerman. Die ging vervolgens zelf achter de bal staan om de 1-0 tegen de touwen te schieten.

Heerenveen liep nog voor rust uit tot een 3-0 voorsprong. Tibor Halilovic zorgde voor de tweede treffer, en hoe. Hij pegelde de bal achter Joel Pereira na een prachtige assist van Filip Stevanovic.

Tot overmaat van ramp voor RKC zorgde Henk Veerman met zijn tweede treffer van de avond voor de derde Heerenveen-treffer van de avond. Hij kopte een afgemeten voorzet van Joey Veerman in het RKC-doel.

Na rust deed de thuisploeg het duidelijk rustig aan. Het zorgde ervoor dat RKC zich terug kon knokken in de wedstrijd. Jens Odgaard schoot beheerst de 3-1 binnen en vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd bracht Richard van der Venne de spanning helemaal terug met de 3-2. Een gelijkmaker kwam er echter niet meer.

Door de overwinning pakt Heerenveen (tijdelijk) de eerste plaats in de Eredivisie met zes punten uit twee wedstrijden.