Messi 'is geen prater', Afellay: 'Zodra hij naar buiten gaat, heeft-ie geen leven'

Messi 'is geen prater', Afellay: 'Zodra hij naar buiten gaat, heeft-ie geen leven'

21-08-2021 22:09
38

Ibrahim Afellay speelde bij FC Barcelona samen met Lionel Messi. Het viel hem al snel op dat hij 'geen prater' is, maar dat heeft een reden.

Afellay maakte in 2011 de droomtransfer van PSV naar Barcelona en mocht daar samenspelen met Messi. "Je komt binnen in zo'n kleedkamer en dan heet hij je heel sympathiek welkom. Het was niet altijd een prater, maar ik had een prima werkrelatie met hem. Ik ben nog een keer bij hem thuis geweest", zegt Afellay bij Ziggo Sport.

Afellay kijkt er niet gek van op dat Messi niet heel uitbundig is. "Dat is ook niet gek. Het enige moment dat hij privacy heeft is het moment dat hij zijn huis binnenstapt. Zodra hij naar buiten gaat, heeft-ie geen leven."

Het is geen verrassing dat bij Barcelona alles in het teken stond van Messi. "Dat heeft hij zijn hele carrière afgedwongen. Ik heb wel eens meegemaakt dat hij sommige jongens helemaal de huid vol schold in de kleedkamer. Maar op zo'n moment moet je dat accepteren. Je hebt toch niets in te brengen als hij iets tegen je zegt?"