Schmidt geeft zomeraanwinst de kans: Ik voel me wel een basisspeler, ja

Schmidt geeft zomeraanwinst de kans: "Ik voel me wel een basisspeler, ja"

Gepubliceerd: zondag 22 augustus 2021 om 07:27zo 22-08-2021 om 07:27

Davy Pröpper ziet in zichzelf een basisspeler voor het elftal van Roger Schmidt. De middenvelder mocht zaterdagavond starten tegen SC Cambuur en beschaamde het vertrouwen van Schmidt niet.

"Ik voel me goed, als ik er moet staan ben ik er klaar voor", zegt Pröpper na de 4-1 overwinning op de Friezen tegen ESPN. PSV-trainer Schmidt gaf een aantal spelers rust, waardoor onder meer Pröpper zich kon laten zien. Dat deed de middenvelder: hij kopte de 1-0 tegen de touwen. 

De afgelopen weken kreeg onder meer aanvoerder Marco van Ginkel de voorkeur boven Pröpper, die deze zomer overkwam van Brighton. Desgevraagd zegt Pröpper: "Ik voel me wel een basisspeler, ja. Maar er is veel concurrentie. Op dit moment is het nog niet zover, maar ik heb vorig jaar ook niet veel gespeeld. Geef het even tijd."

"De jongens die nu spelen hebben het de afgelopen weken goed gedaan in de Champions League, dus daar houdt de trainer aan vast. Dat is vrij normaal. Ik ben nog geduldig", zegt Pröpper met een glimlach.

Dinsdag neemt PSV het in de cruciale return om een Champions League-ticket op tegen Benfica. De Eindhovenaren moeten een 2-1 achterstand zien goed te maken. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Pröpper dit seizoen basisspeler bij PSV?

Ja
73%
Nee
27%
(1332 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws