Schmidt resoluut: 'Ik wil dat Bruma blijft, ik zie veel potentie bij hem'

Schmidt resoluut: 'Ik wil dat Bruma blijft, ik zie veel potentie bij hem'

22-08-2021 08:14 Laatste update: 09:14
63

Roger Schmidt hoopt dat Bruma deze zomer bij PSV blijft. De Portugese aanvaller heeft zijn avontuur bij PSV nieuw leven in geblazen, tot tevredenheid van Schmidt.

Omdat Schmidt een aantal basiskrachten rust gaf tegen SC Cambuur (4-1), kreeg onder meer Bruma de kans. De Portugees gaf een fraaie assist op Eran Zahavi en werd zelfs verkozen tot Man of the Match. "Bruma speelde goed", tekende Voetbal International na afloop op uit de mond van Schmidt. Bruma kende een ongelukkig eerste seizoen bij PSV en leek na een bewogen verhuurperiode aan Olympiakos op een zijspoor te zijn beland in Eindhoven.

"Na zijn terugkeer was het niet helemaal duidelijk of hij zou blijven, maar hij focuste zich op de trainingen", vertelt Schmidt. "(...) Hij is een speler die veel vertrouwen nodig heeft om zijn beste niveau te halen, de wedstrijden en zijn doelpunten geven hem dat vertrouwen. Vandaag was een bevestiging van zijn flow van de laatste weken. Ik ben blij voor hem, want ik weet hoe graag hij wil spelen voor deze club."

"Natuurlijk", antwoordt Schmidt op de vraag of hij wil dat Bruma blijft. "Anders zou ik hem ook niet gebruiken als ik hem niet belangrijk vind. Ik vind hem een goede speler en ik zie veel potentie bij hem. Uiteindelijk is het zijn beslissing. Je weet nooit wat er gebeurt tot de transferdeadline van eind augustus, maar wat hij vandaag heeft laten zien was een duidelijk signaal dat hij zich goed voelt in deze groep en bij deze club."

Bruma scoorde dit seizoen tot dusver twee keer voor PSV.