VAR voorkomt heldenrol voor Ronaldo in minuut 95

22-08-2021 20:29 Laatste update: 20:33
17

Juventus is in de eerste speelronde van de Serie A meteen uitgegleden. Tegen Udinese werd in de slotfase een 0-2 voorsprong weggegeven. Doelman Wojchiech Szczesny is de schlemiel, dacht gered te worden door Cristiano Ronaldo, maar dat ging niet door

De aandacht ging voor de wedstrijd uit naar Ronaldo, die op eigen verzoek op de bank wilde zitten in verband met transferperikelen. Daarom koos trainer Massimiliano Allegri voor een voorhoede met Alvaro Morata en Paulo Dybala.

Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor Juventus, dat met Matthijs de Ligt in de basis aan het duel met Udinese begon. De Oude Dame overheerste en kwam al na drie minuten op voorsprong door Dybala. Juan Cuadrado verdubbelde de voorsprong na een minuut of twintig.

In de tweede helft ging het echter faliekant mis voor Juventus. Udinese zette aan en kreeg vijf minuten na rust loon naar werken toen de ploeg een strafschop kreeg. Die werd benut door Roberto Pereyra. Door een blunder van Szczesny in de 83e minuut liep werkelijk alles in de soep bij Juventus. De doelman verspeelde de bal knullig en zag Gerard Deulofeu daar optimaal van profiteren.

Ronaldo stond ondertussen al ruim twintig minuten in het veld. De Portugees dacht de held van de wedstrijd te worden met een goal in minuut 95, maar daar stak de VAR een stokje voor.