Linssen vreest niet voor concurrentie in spitspositie: 'Nu vast even iets minder'

Linssen vreest niet voor concurrentie in spitspositie: 'Nu vast even iets minder'

23-08-2021 07:04
27

Bryan Linssen is de laatste weken goed in vorm, getuige ook zijn twee doelpunten tegen Go Ahead Eagles. De aanvaller krijgt het vertrouwen van Feyenoord-trainer Arne Slot en dat betaalt zich uit. Vrezen voor de eventuele komst van Bas Dost doet Linssen dan ook niet.

"Vertrouwen doet dan heel veel met een speler'', vertelt Linssen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Vooral voor een spits. Kijk, die 2-0, daar denk ik niet na en doe ik gewoon. In periodes dat het niet loopt, is dat zó anders. Als je al een paar kansen hebt gemist, als er veel kritiek op je is, dan speelt dat onbewust toch mee bij een aanvaller. Dan ga je geforceerd ballen schieten en nu niet."

Slot geeft aan blij te zijn met zijn speler. "Het is een slimme speler die ook nog eens ongelooflijk hard werkt". Toch houdt Feyenoord zijn ogen open voor aanvallende versterking. Met name de naam van Bas Dost valt de laatste tijd steeds vaker.

Ondanks alle geruchten geeft Linssen aan rustig te blijven. "De roep om een nieuwe spits? Dat komt meteen naar boven als je een kans mist. Maar na deze wedstrijd is dat vast even iets minder, denk ik. En dan kop ik ook nog tegen de paal in de slotfase."