De Eredivisie-flops: drie spelers van Ajax, PEC Zwolle en Vitesse

De Eredivisie-flops: drie spelers van Ajax, PEC Zwolle en Vitesse

23-08-2021 11:00
95

Het is weer tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Ajax levert na het gelijkspel tegen FC Twente een aantal spelers af, net als Vitesse en PEC Zwolle.

Edson Álvarez (Ajax): De naam die je waarschijnlijk wel voorspeld had. Álvarez speelde geen sterke pot tegen Twente en ging ook nog eens zijn boekje te buiten door Sadílek een tik te verkopen. Het bleef bij geel, maar de Mexicaan had niets in kunnen brengen als het rood was geweest.

Sébastien Haller (Ajax): We blijven even in Amsterdam. Haller maakte het enige Ajax-doelpunt, maar daar is alles mee gezegd. Zijn spel is bijzonder statisch en houterig en daarom slaagt hij er maar niet in om de harten van de supporters te veroveren. Al zijn de statistieken van Haller niet slecht.

Markus Schubert (Vitesse): Nee, de Duitse doelman keepte niet zijn beste wedstrijd voor Vitesse. Hij kreeg er drie om de oren en zal vannacht niet lekker geslapen hebben.

Ilias Bel Hassani (RKC): De wissel Bel Hassani-El Bouchataoui was een logische, want de middenvelder bakte er in Heerenveen weinig van. Veel fouten en het ontbreken van scherpte brak Bel Hassani op.

Alois Oroz (Vitesse): Dé dissonant bij Vitesse, want werkelijk alles ging mis bij de Kroaat. Hij was bij de twee goals in de eerste helft in negatieve zin betrokken. En verder deed Oroz amper goede dingen. Nee, dit was niet waar Vitesse hem voor gehaald heeft.

Sam Kersten (PEC): Kersten speelde niet eens zo slecht tegen NEC, maar hij gaf Okita te veel ruimte bij de 2-0 en tot overmaat van ramp kreeg hij rood. Het was het verhaal van PEC tegen NEC, want niets ging goed bij de Zwollenaren en Kersten deelde uiteindelijk in de malaise.

Daley Blind (Ajax): Toegegeven, Blind speelde niet op zijn gebruikelijke positie. Maar hij speelde verwijtbaar een slechte wedstrijd in Enschede. Weinig energie, veel fouten, geen scherpte: Blind was de belichaming van Ajax.

Tomas Hajek (Vitesse): En weer terug naar Arnhem. Naast Schubert en Oroz speelde ook Hajek een draak van een pot. De Tsjech stond te slapen bij de 2-0 van Nunnely en was daarna niet in staat om het om te draaien. Niet voor niets riepen Vitesse-fans al snel om een wisselbeurt.

Kenneth Paal (PEC): Fouten maken mag, maar dit ging wel heel ver. Bij de 1-0 liep hij nog op het middenveld. Aanvallend zit het wel goed, maar verdedigend was het ondermaats. Paal zal de komende week alles op alles moeten zetten om tegen Willem ll beter voor de dag te komen.

Gervane Kastaneer (PEC): Niet de speler van PEC die het meeste door de ondergrens zakte, maar Kastaneer mag nog wel wat meer laten zien. Hij wint weinig duels en zijn voorzetten komen niet aan. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie