'Ik snap wel dat Ajax bij hem is uitgekomen: aan snelheid zal het niet ontbreken'

'Ik snap wel dat Ajax bij hem is uitgekomen: aan snelheid zal het niet ontbreken'

23-08-2021 13:46 Laatste update: 14:07
145

Ajax haalt met Mohamed Daramy het grootste talent van Denemarken in huis. Dat stelt voormalig Ajax-verdediger Ole Tobiasen in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ook Sören Lerby is positief over de negentienjarige aanvaller.

Ajax betaalt twaalf à dertien miljoen euro voor Daramy, die later deze week overkomt van FC Kopenhagen. Het is een gouden greep, denkt Tobiasen. "Hij is namelijk het grootste talent van Denemarken." De oud-verdediger omschrijft Daramy als een 'creatieve buitenspeler'. "Jong en talentvol, maar je hoort ook goede berichten over dat hij hard wil werken."

Met dertien goals in 92 wedstrijden is Daramy nog geen erkende goalgetter. Tobiasen: "Maar vergeet niet dat het een jonge jongen is met potentie en die graag wil leren. Ajax zal hem daarin ook moeten kneden om ook het aantal assists omhoog te krijgen." Dat de Deense aanvaller de derde keus van Ajax is, na het afhaken van Kamaldeen Sulemana en Steven Bergwijn, zegt hem niks. "In de één tegen één vind ik hem zelfs beter dan Sulemana."

Tekst gaat door onder de video

Ook Lerby, die acht jaar in Amsterdam voetbalde, is zeer te spreken over Daramy. "Nou, aan snelheid zal het niet ontbreken. Daramy is pijlsnel. Hij is alleen wel nog hartstikke jong. Of hij gaat slagen moet natuurlijk altijd blijken, maar ik snap wel dat Ajax bij hem is uitgekomen."