Belgische middenmoter verrast: Everton-legende Cahill wordt bestuurslid

Belgische middenmoter verrast: Everton-legende Cahill wordt bestuurslid

23-08-2021 17:50
10

Het Belgische KAS Eupen is met verrassend transfernieuws op de proppen gekomen. Tim Cahill, Australisch voetballegende en clubicoon van Everton, gaat zitting nemen in het bestuur van de Panda's.

De 108-voudig international is een held in eigen land en nam deel aan vier WK’s met Australië. Hij zal het bestuur van KAS Eupen van diverse adviezen gaan voorzien. "We zijn verheugd dat Tim Cahill, zo'n ervaren persoonlijkheid in het internationale voetbal, KAS Eupen ondersteunt in onze Raad van Bestuur", zegt bestuurslid Andreas Bleicher op de clubsite. "Tim zal ons niet alleen ondersteunen met zijn immense ervaring op het veld, zijn expertise en zijn internationale netwerk."

Ook Cahill zelf is in de wolken en ziet veel potentieel bij KAS Eupen. “De medewerkers van deze club werken verenigd als team ten behoeve van de club, wat ik cruciaal vind voor succes op en buiten het veld. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met het bestuur, het clubmanagement en de sportieve afdeling om de identiteit van de club te helpen opbouwen en bij te dragen aan verdere groei en ontwikkeling.”

Twee jaar geleden speelde de gewezen aanvallende middenvelder zijn laatste officiële wedstrijden. Hij kwam in het seizoen 2018/2019 in actie voor het Indiase Jamshedpur en stond tijdens zijn lange loopbaan ook onder contract bij Millwall, Melbourne City, Zhejiang Profe, Shanghai Shenhua, New York Red Bulls en Everton.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s