'Cambuur komt in zoektocht naar versterking uit bij rechtsback van Leeds'

'Cambuur komt in zoektocht naar versterking uit bij rechtsback van Leeds'

23-08-2021 20:12
23

SC Cambuur heeft Cody Drameh op de korrel. De rechtsback van Leeds United moet de gelederen van trainer Henk de Jong op huurbasis komen versterken.

De oefenmeester gaf na de met 4-1 verloren wedstrijd tegen PSV al aan dat zijn ploeg versterking nodig heeft en volgens Omrop Fryslan is Drameh één van de spelers die op het lijstje staat. De aanvallend ingestelde back van Leeds United moet met Doke Schmidt gaan concurreren op de positie van rechtervleugelverdediger.

Of de 19-jarige verdediger mag vertrekken, valt echter nog te bezien. Afgelopen weekend zat Drameh nog op de bank van het eerste elftal van Leeds toen dat met 2-2 gelijkspeelde tegen Everton. Het is niet duidelijk of trainer Marcelo Bielsa nog een rol weggelegd ziet voor de Engelsman.

Drameh, die zijn jeugdopleiding bij Fulham genoot en nu ruim een jaar onder contract staat bij Leeds, maakte nog geen minuten in de Premier League en speelde ook nog niet in een Engels bekertoernooi. Wel heeft hij interlands voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van The Three Lions op zijn naam staan.