Daramy na Ajax-transfer kandidaat-international: 'Wel erg veel geld voor hem'

Daramy na Ajax-transfer kandidaat-international: 'Wel erg veel geld voor hem'

24-08-2021 07:17
155

De aanstaande transfer van Mohamed Daramy is ook in Denemarken het gesprek van de dag. De aanvaller van FC Kopenhagen zal voor maximaal dertien miljoen euro de overstap maken naar Ajax, zodra de Amsterdammers een persoonlijk akkoord met de speler bereikt hebben.

Daramy leek hard op weg naar Club Brugge, maar Ajax – dat na het mislopen van Kamaldeen Sulemana alsnog een extra buitenspeler wilde hebben – kwam tussenbeide. Daarvoor moest het dus de portemonnee trekken. "Wel erg veel geld voor Daramy", aldus Flemming Povlsen – oud-speler van PSV, EK-winnaar in 1992 en tegenwoordig tv-analist – in gesprek met De Telegraaf over die dertien miljoen. "Normaal betaal je zulke bedragen voor een speler die international is en al veel internationale ervaring heeft, en niet voor een talent dat nog niet veel bewezen heeft."

De jeugdinternational van Denemarken moet bovendien nog wennen aan het 4-3-3 systeem dat Ajax traditioneel hanteert, denkt Povlsen. "Dat heeft hij bij FC Kopenhagen nog nooit gespeeld. Dat wordt wel wennen voor hem." Ook verwacht de oud-aanvaller dat Daramy om moet leren gaan met de druk in Amsterdam. "Daar wordt veel meer van spelers gevraagd dan in Denemarken. De druk is in Nederland ook veel groter, ook vanuit de media."

Povlsen vindt de eerder genoemde Sulemana, die Stade Rennes verkoos boven Ajax, dan ook verder dan Daramy. "Hij is de snelste speler die ik ken, zo enorm explosief. Die is op snelheid niet te verslaan. En daarnaast heeft Sulemana zich al veel meer als doelpuntenmaker bewezen dan Daramy. Dat is dan weer een speler met meer oog voor ploeggenoten", vindt de analist, die echter afsluit met een positieve noot: Povlsen verwacht dat Daramy zich na zijn transfer spoedig mag melden bij de Deense nationale ploeg. "Zo'n type zit er niet in de selectie en hij is goed begonnen aan het seizoen, dus misschien neemt bondscoach Kasper Hjulmand hem er wel bij voor de komende interlandperiode."