'Derde en vierde aanvoerder Barcelona volgen Piqué en Alba en gaan overstag'

'Derde en vierde aanvoerder Barcelona volgen Piqué en Alba en gaan overstag'

24-08-2021 13:45
43

Sergio Busquets en Jordi Alba gaan hun contract bij FC Barcelona verlengen, meldt Mundo Deportivo. De Catalanen binden de twee aanvoerders tot medio 2024 aan de club. Busquets en Roberto volgen het voorbeeld van Gerard Piqué en Jordi Alba en gaan akkoord met een salarisverlaging. 

De onderhandelingen tussen Barça aan de ene kant en Busquets en Roberto aan de andere kant, zitten volgens Mundo Deportivo in de afrondende fase. Samen met zaakwaarnemer Josep Maria Orobitg gaan ze dinsdag rond de tafel om de puntjes op de i te zetten. 

Alba ging deze week akkoord met een salarisverlaging van 25 procent en krijgt navolging van Busquets. Roberto, die al in 2006 bij La Masía kwam, is bereid veertig procent van zijn salaris in te leveren tot medio 2024.

Piqué zette de trend in Camp Nou en kreeg daarvoor veel lof. Memphis Depay kon daardoor kort voor de seizoensopener tegen Real Sociedad (4-2) ingeschreven worden voor La Liga. De Nederlander maakte afgelopen weekend tegen Athletic Bilbao (1-1) zijn eerste competitiegoal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie