'Heerenveen of PEC kan vijfde Eredivisie-club van begeerde Zivkovic worden'

'Heerenveen of PEC kan vijfde Eredivisie-club van begeerde Zivkovic worden'

25-08-2021 14:31 Laatste update: 14:41
75

Richairo Zivkovic heeft er weer twee opties in de Eredivisie bij, meldt Voetbal International. De momenteel clubloze spits is in beeld bij onder meer sc Heerenveen en PEC Zwolle.

Zivkovic speelde de afgelopen jaren – afgezien van een kortstondig uitstapje bij Sheffield United – in China, maar is recentelijk vertrokken bij Changchun Yatai. Hij werd onlangs al aan zijn oude club FC Groningen gelinkt, maar volgens VI zijn ook Heerenveen en PEC nu in de markt. De Eredivisie-clubs zijn op zoek naar concurrenten voor respectievelijk Henk Veerman en Slobodan Tedic.

Wedden

Meer odds

De 24-jarige Assenaar heeft echter meerdere ijzers in het vuur. Zo zou Zivkovic terug kunnen keren naar Servië, het land waar zijn roots liggen: Rode Ster Belgrado heeft concrete belangstelling, zo meldde VoetbalPrimeur onlangs al. Naar verwachting gaat de spits binnen een paar dagen de knoop doorhakken.

Zivkovic brak als tiener door bij FC Groningen en werd in 2014 voor ruim twee miljoen euro opgepikt door Ajax. Daar wist hij echter nooit door te breken: na verhuurperiodes bij Willem II en FC Utrecht vertrok hij in 2017 naar het Belgische Oostende, waarna hij zijn geluk in China ging beproeven.