Van Ginkel kritisch op Schmidt: 'Is een Duitse trainer niet heel erg van gediend'

Van Ginkel kritisch op Schmidt: 'Is een Duitse trainer niet heel erg van gediend'

25-08-2021 16:04 Laatste update: 16:09
156

Arnold Bruggink keek met enige verbazing naar de kritiek van PSV-aanvoerder Marco van Ginkel na afloop van het duel met Benfica. Toch snapte hij de middenvelder ook voor een deel. Van Ginkel kon zich niet helemaal vinden in het wisselbeleid van Roger Schmidt.

"Over het algemeen is een Duitse trainer daar niet heel erg van gediend. Zulke situaties waarin een speler op de camera zo’n uitspraak doet", vertelt Bruggink, die zelf in Duitsland speelde, aan ESPN. "Ik kan mij niet voorstellen dat daar niet meer over gesproken wordt. Je weet in wat voor hiërarchie ze daar leven. Daar is een trainer ook echt de baas in een elftal."

Toch neemt Bruggink het ook op voor Van Ginkel, omdat hij zijn standpunten ergens wel begrijpt. "Hij had, vond ik, wel gelijk dat je zoveel mogelijk doelpunten op het veld moet laten staan. Daar is Madueke er eentje van, die uit het niets kan scoren." Bruggink vind het 'achteraf makkelijk lullen', om Schmidt de schuld in de schoenen te schuiven. "Ik denk dat de grootste fout, als je al van een fout kunt spreken, want hij zal daar een reden voor hebben gehad, is dat hij Madueke niet had moeten wisselen."

PSV zal genoegen moeten nemen met de Europa League, waar volgens Bruggink het mislopen van de Champions League 'een groot gemis' is. "Je wilt getest worden op het hoogste niveau, want daardoor creëer je voor PSV uiteindelijk meer waarde. Dit is zonde."