Geen beloning voor Feyenoord-revelatie Trauner: 'Ik ben licht teleurgesteld'

Geen beloning voor Feyenoord-revelatie Trauner: 'Ik ben licht teleurgesteld'

26-08-2021 10:21
50

Feyenoord kreeg geen tegengoal meer sinds Gernot Trauner in het centrum van de Rotterdamse defensie staat. De 29-jarige verdediger is er trots op, maar hij ziet zijn goede prestaties niet beloond worden door de bondscoach van Oostenrijk.

Trauner is niet opgeroepen voor het nationale team, dat begin september WK-kwalificatiewedstrijden tegen Moldavië, Isräel en Schotland speelt. "Ik dacht eerlijk gezegd wel dat ik erbij zou zitten, want ik heb de afgelopen tijd goed gespeeld. Daarom ben ik licht teleurgesteld, maar de bondscoach beslist. Het enige wat ik nu kan doen is goed blijven spelen voor Feyenoord", reageert de vijfvoudig international.

Sinds de komst van Trauner boekte Feyenoord overtuigende zeges op FC Luzern (0-3 en 3-0), Willem II (5-0), IF Elfsborg (5-0) en Go Ahead Eagles (2-0). Steeds werd de nul gehouden. "We hebben heel veel balbezit, dat is nieuw voor mij maar ik vind het leuk", zegt hij. "Ik heb teamgenoten die de bal niet gauw verliezen en dat maakt mijn werk in de defensie ook makkelijker.”