Veerman maakt geen geheim van uitdrukkelijke transferwens: 'Grote klasse'

Veerman maakt geen geheim van uitdrukkelijke transferwens: 'Grote klasse'

26-08-2021 12:38
42

Johnny Jansen heeft geen moeite met het feit dat Joey Veerman uitgesproken is over zijn vertrekwens. Dat laat de trainer van sc Heerenveen weten in een uitgebreid interview met Voetbal International. Het liefst houdt Jansen zijn uitblinker in het Abe Lenstra Stadion.

Veerman staat in de concrete belangstelling van onder meer Hellas Verona en Rangers FC, maar Heerenveen zit hoog in de boom: volgens de 22-jarige middenvelder moet hij tien miljoen euro kosten. 'Gekkigheid', noemt Veerman het zelf.

"Als je als voetballer zulke uitspraken zou doen en tegelijkertijd niet meer de drive zou hebben om het bij ons te laten zien, zou dat een slechte zaak zijn. Maar dat is bij Joey juist helemaal niet het geval", vertelt Jansen aan VI. "Ja: hij wil een stap maken en spreekt dat uit. Maar hij laat zijn ploeg absoluut niet in de steek en is er met zijn kop gewoon bij. Dat vind ik grote klasse van Joey."

Het verrast de trainer van Heerenveen 'soms wel, soms niet' dat Veerman nog steeds niet verkocht is. "Joey is soms namelijk nog wisselvallig. Zijn pieken liggen enorm hoog. Soms geeft hij een bal en dan denk ik: Hoe kan hij dat ooit gezien hebben? Tegelijk denk ik dat zijn ondergrens nog wel iets omhoog kan. Maar hij is een enorm talent dat op een hoger niveau zonder twijfel gaat aanhaken."