Mazraoui en Ziyech niet geselecteerd voor Marokko, Ziyech reageert meteen

Mazraoui en Ziyech niet geselecteerd voor Marokko, Ziyech reageert meteen

26-08-2021 15:36 Laatste update: 15:59
110

Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zijn verrassend genoeg buiten de selectie gelaten voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden van Marokko. Waarom bondscoach Vahid Halihodzic geen beroep doet op Ziyech is niet helemaal duidelijk, met Mazraoui zou de keuzeheer ruzie hebben.

Dat weet de Marokkaanse journalist Anouar Amrani. Volgens Amrani heeft Mazraoui ruzie met Halihodzic om een kinderachtig incident. Naast Mazraoui hoeft ook Chelsea-middenvelder Ziyech zich volgende week niet te melden bij de nationale ploeg. Waarom Ziyech niet geselecteerd is, is niet duidelijk. Wellicht heeft het iets te maken met de blessure die de middenvelder opliep tijdens de finale van de Supercup tegen Villarreal. Afgelopen zondag viel Ziyech vlak voor tijd echter al weer in tijdens de met 0-2 gewonnen competitiewedstrijd tegen Arsenal.

Eredivisiespelers Souffian El Karouani (NEC) en Zakaria Aboukhlal (AZ) zitten wel in de selectie. Marokko speelt op 2 september en op 6 september belangrijke kwalificatiewedstrijden voor het WK van Qatar volgend jaar. 2 september is Soedan de tegenstander, vier dagen neemt de selectie van bondscoach Halihodzic het op tegen Guinee.

Ziyech heeft zelf al gereageerd op het nieuws dat hij niet geselecteerd is door de bondscoach van Marokko. Op zijn Instagramverhaal deelt de voormalig spelmaker van Ajax lachpoppetjes.