'Barça bereikt akkoord met supertalent: nieuw contract tot medio 2027'

'Barça bereikt akkoord met supertalent: nieuw contract tot medio 2027'

26-08-2021 18:50
7

Pedri en FC Barcelona zijn akkoord over een contractverlenging van vijf jaar, weet het doorgaans betrouwbare RAC1. De achttienjarige middenvelder ligt momenteel nog een jaar vast in Catalonië.

Dat betekent dat het nieuwe contract van Pedri dus tot medio 2027 zal lopen. Over het salaris van het Spaanse talent wordt nog niets gemeld. Barcelona heeft het financieel zwaar, waardoor de Catalanen proberen om de salariskosten omlaag te krijgen. Het is dus niet bekend of Pedri ook moet gaan inleveren.

De tienvoudig international geniet momenteel van twee weken vakantie, nadat hij een overvol seizoen heeft gedraaid. Pedri speelde in totaal 73 wedstrijden, verdeeld over de Spaanse competitie, de Copa del Rey, de Supercopa, de Champions League, het EK en de Olympische Spelen.

Twee jaar geleden kocht Barça Pedri van UD Las Palmas. De Catalanen verhuurden hem direct daarna weer aan zijn vorige club. Afgelopen seizoen maakte Pedri dus zijn debuut onder Ronald Koeman bij Barcelona. Hij groeide al snel uit tot een vaste waarde bij de nummer drie van La Liga.