Van Gaal blij met extra optie: 'Hij vergroot de mogelijkheden om 4-3-3 te spelen'

Van Gaal blij met extra optie: 'Hij vergroot de mogelijkheden om 4-3-3 te spelen'

27-08-2021 13:51
40

Louis van Gaal is erg blij dat hij Steven Bergwijn opgenomen heeft in de definitieve selectie van Oranje voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden. De aanvaller van Tottenham Hotspur vergroot volgens de keuzeheer van het Nederlands elftal de mogelijkheden om 4-3-3 te spelen.

De 23-jarige Bergwijn krijgt dit seizoen tot op heden veel speelminuten bij Tottenham, een situatie die Van Gaal meer dan tevreden stemt. "Ja zeker, want hij heeft vorig seizoen eigenlijk niet gespeeld. Nu heeft bij zo’n zes, zeven, acht wedstrijden in de benen", vertelt de bondscoach vrijdag op de persconferentie. "En daarin heeft hij ook nog wat laten zien."

Bergwijn is volgens Van Gaal een belangrijke schakel in de huidige selectie van Oranje. "Hij vergroot de mogelijkheden om 4-3-3 te gaan spelen. Want als ik nu de 4-3-3-opstelling gebruik, heb ik altijd nog iemand die ook op die positie kan spelen", vertelt Van Gaal, doelend op de vleugelposities. "Anders zou ik vanwege een wissel van systeem moeten veranderen."

Van Gaal hoopt dan ook dat Bergwijn veel blijft spelen, zodat hij op de vleugels opties houdt. "Daar ben je ook naar op zoek. Je wilt altijd op elke positie minstens twee spelers hebben. Dat was eerst niet zo, daarom noemde ik dat een magere bezetting", sluit Van Gaal zijn pleidooi af.