'Alireza mist vanwege 'politieke redenen' Conference League-duels Feyenoord'

'Alireza mist vanwege 'politieke redenen' Conference League-duels Feyenoord'

Gepubliceerd: zaterdag 28 augustus 2021 om 07:47za 28-08-2021 om 07:47

Laatste update: zaterdag 28 augustus 2021 om 07:59za 28-08-2021 om 07:59

Feyenoord lijkt Alireza Jahanbakhsh tenminste twee Conference League-wedstrijden te moeten missen. Vanwege politieke redenen mogen Iraanse spelers niet uitkomen tegen Israëlische tegenstanders.

Dat stelt De Telegraaf zaterdagochtend. Met Maccabi Haifa heeft Feyenoord een Israëlische tegenstander geloot in de groepsfase van het nieuwe Europese toernooi. Toen Jahanbakhsh in 2016 nog bij AZ speelde, deed hij niet mee in de wedstrijden tegen Maccabi Tel Aviv in de groepsfase van de Europa League. Dit vanwege de gespannen verhoudingen tussen Iran en Israël. Mocht Jahanbakhsh toch spelen, dan dreigt het einde van zijn interlandcarrière.

Het Iraanse regime erkent Israël niet. Met een stempel van Israël in zijn paspoort kan Jahanbakhsh problemen krijgen, wanneer hij terug zou willen naar zijn eigen land. Iran verbiedt spelers om uit te komen tegen sporters uit Israël.

Opvallend is dat Jahanbakhsh in zijn tijd bij Brighton & Hove Albion met twee Israëlische voetballers samenspeelde (Tomer Hemed en Beram Kayal). Dat was echter geen probleem, omdat Iran het verbiedt om tegen Israëliërs te spelen. In hetzelfde team uitkomen is geen probleem. Bij Feyenoord komt Jahanbakhsh één Israëlische ploeggenoot tegen: Ofir Marciano.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws