Boilesen positief over Ajax-aanwinst Daramy: 'Dat kan ik me niet voorstellen'

Boilesen positief over Ajax-aanwinst Daramy: 'Dat kan ik me niet voorstellen'

28-08-2021 12:32
82

Nicolai Boilesen verwacht dat Mohamed Daramy weinig aanpassingstijd nodig zal hebben bij Ajax. De voormalig linksback van de Amsterdammers ziet dat Daramy de afgelopen weken zijn hoofd goed koel heeft kunnen houden, ondanks dat er veel rondom hem speelde.

Boilesen, die tussen 2010 en 2016 bij Ajax speelde, maakt Daramy bij FC Kopenhagen van dichtbij mee. In de podcast van Ajax Life vertelt de 29-jarige verdediger over de aanstaande Ajax-aanwinst. "Hij is natuurlijk jong en komt uit een ander land, maar ik hoop en denk dat hij zich sneller aanpast dan jongens die helemaal vanuit Zuid-Amerika komen. Uiteindelijk is de Deense en Nederlandse cultuur bijna hetzelfde. Ik hoop dat het niet zo lang gaat duren, dat kan ik me niet voorstellen. Het is een goede jongen."

"Hij heeft zichzelf de laatste vier weken bewezen, terwijl er toen veel geruchten waren over hem", gaat een positieve Boilesen verder. "Eerst werd Club Brugge genoemd, toen Ajax. Dat terwijl we elke drie dagen belangrijke wedstrijden hadden. In de laatste drie duels is hij Man of the Match geworden. Daarmee bewijst hij dat hij zijn hoofd goed koel kan houden en dat hij klaar is voor een volgende stap."

Zondag meldde Ajax dat het een akkoord heeft bereikt met Kopenhagen over Daramy. De Amsterdammers zullen een transfersom van twaalf miljoen euro, die via bonussen nog op kan lopen tot dertien miljoen, betalen voor de negentienjarige aanvaller. Daramy zou vrijdag in Amsterdam zijn geland om de transfer af te ronden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie