'Atalanta wil volgende Nederlander binnenhalen: bod neergelegd bij Bologna'

'Atalanta wil volgende Nederlander binnenhalen: bod neergelegd bij Bologna'

28-08-2021 19:10
15

Jerdy Schouten mag dromen van een transfer naar Atalanta Bergamo. La Dea heeft haar interesse volgens Italiaanse media geconcretiseerd in de 24-jarige middenvelder door een bod uit te brengen.

Een aantal maanden geleden werd Schouten al gelinkt aan Atalanta. Nu heeft de nummer drie van Italië ook een officieel bod uitgebracht op de Nederlander. Het is niet duidelijk welk bedrag Atalanta heeft geboden. In Bergamo kan Schouten teamgenoot worden van Marten de Roon, Hans Hateboer, Sam Lammers en naar alle waarschijnlijkheid Teun Koopmeiners. Eerder op de zaterdag kwam het nieuws naar buiten dat die transfer bijna rond is.

Pikant genoeg nemen Atalanta en Bologna het zaterdagavond ook tegen elkaar op. Trainer Sinisa Mihajlović heeft echter besloten om Schouten buiten de wedstrijdselectie te houden.

Bologna pikte Schouten twee jaar geleden op bij Excelsior voor twee miljoen euro. Hij groeide in Italië al snel uit tot een gewaardeerde kracht. Bij Bologna speelt Schouten samen met onder meer Mitchell Dijks en Sydney van Hooijdonk.