NEC wint verhit potje in Almelo en pakt tweede Eredivisie-overwinning

29-08-2021 16:22
70

NEC heeft op bezoek bij Heracles Almelo de tweede competitieoverwinning van het seizoen geboekt. Na de overwinning op PEC Zwolle volgde in het Erve Asito een zege op Heracles Almelo: 0-1.

Heracles - NEC leverde voor de neutrale toeschouwer aanvankelijk niet het gewenste spektakel op. NEC loerde vooral op de counter en was in balbezit slordig, terwijl Heracles voorin matig was. Bilal Basacikoglu kreeg een kansje namens de Heraclieden. Vlak voor rust liet de thuisploeg twee grote kansen op de 1-0 liggen. Eerst schoot Nikolai Laursen voorlangs, daarna raakte Rai Vloet de paal.

Voor rust ging het echter mis voor Heracles. Sinan Bakis kreeg na 27 minuten een gele kaart en moest nog voor de theepauze vertrekken nadat hij ruzie kreeg met NEC-verdediger Iván Márquez. Daardoor moest Heracles ruim een helft met tien man verder. Het werd voor Heracles wel erg benauwd toen NEC via Ali Akman op voorsprong kwam in Almelo. Hoewel NEC de smaak te pakken had, kreeg Heracles via Delano Burgzorg een kans op de gelijkmaker. Maar veel meer dan dat creërde de ploeg van Frank Wormuth niet.

In de slotfase kreeg NEC een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien toen Luca De La Torre Jordy Bruijn neertrok in het strafschopgebied. Bruijn nam de strafschop zelf, maar miste. NEC en Heracles maakten er bij vlagen een verhit potje van. Na de gemiste strafschop van Bruijn wilde Heracles counteren, maar dat werd voorkomen door de Nijmegenaren. Daardoor ontstond er een opstootje en dat was niet de eerste van de wedstrijd.

Een echt slotoffensief bleef uit voor Heracles, waardoor NEC de punten mee naar huis neemt.