Fraser luidt vlak voor Oranje-trip noodklok: 'Moeite met zo'n Fledderus'

Fraser luidt vlak voor Oranje-trip noodklok: 'Moeite met zo'n Fledderus'

29-08-2021 21:43
146

Henk Fraser gaat zich na het weekend bij de staf en selectie van het Nederlands elftal voegen, nadat hij met zijn club Sparta een valse start heeft gemaakt. De wedstrijden tegen FC Utrecht, Heracles Almelo en Go Ahead Eagles leverden één punt op: Fraser roept zijn club dan ook op om nog iets te ondernemen in de laatste dagen van de transferperiode.

Laros Duarte deed zaterdag nog mee in Deventer, maar is hard op weg naar FC Groningen. "Dat spelers van club A naar B gaan is van alle tijden, heb ik geen moeite mee. Waar ik wel moeite mee heb is dat zo'n Fledderus (Mark-Jan, technisch directeur van FC Groningen, red.) Laros kort voor de wedstrijd tegen Go Ahead nog bestookt met belletje en appjes", wordt de Sparta-trainer annex assistent-bondscoach geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Hoe zou die man het vinden als we dat bij zíjn spelers zouden doen? Oncollegiaal en onfatsoenlijk; dat is het."

Sparta haalde vorig seizoen na een aarzelende start de play-offs om Europees voetbal, maar volgens Fraser is de huidige situatie minder rooskleurig. "Ik wil mijn club niet afvallen. En dat zal ik ook niet doen. Alleen: Ik denk dat iedereen wel ziet dat er wat bij moet", klinkt het. "Als we het met deze groep moeten doen, kun je nu al uittekenen hoe dit gaat aflopen."

Degradatievoetbal is met de huidige selectie – naast Duarte is ook Abdou Harroui druk bezig met een transfer – dus een serieuze optie, denkt Fraser. "Ik wil niet afgaan na drie van die zo fraaie jaren (de trainer trad in 2018 in dienst en dwong in zijn eerste seizoen promotie af, red.) hier. En daarom moet er nu echt snel wat gebeuren."