Perez gaat er met gestrekt been in na FC Utrecht - Feyenoord: Het is krankzinnig

Perez gaat er met gestrekt been in na FC Utrecht - Feyenoord: "Het is krankzinnig"

30-08-2021 07:14
118

Kenneth Perez heeft zondag vol verbazing naar de competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord (3-1) gekeken. Scheidsrechter Dennis Higler maakte er een potje van, vindt de ESPN-analist.

Higler gaf in de openingsfase een penalty aan FC Utrecht na een vermeende overtreding van Tyrell Malacia op Anastasios Douvikas, maar werd teruggefloten door de VAR. Na de pauze wees hij opnieuw twee keer naar de stip: de penalty voor Utrecht bleef staan, de penalty van Feyenoord werd teruggedraaid op advies van de assistent-scheidsrechter.

"Verder gaat het wel lekker hoor met Higler", zei Perez op cynische toon bij Dit Was Het Weekend. Hij kan met name niet geloven dat Higler na twaalf minuten een penalty wilde geven. "Even serieus, hoe haal je in het je hoofd als je scheidsrechter bent om te denken: Deze moet ik geven. Het is krankzinnig. Je ziet toch dat hij in de lucht trapt?"

"Bij de eerste grijpt de VAR terecht in. Dat was natuurlijk geen strafschop", reageert voormalig scheidsrechter Reinold Wiedemeijer namens de KNVB. "Het zou kunnen dat hij wel contact zag omdat hij erachter liep, maar dat was er gewoon niet."

Perez begrijpt ergens wel dat Higler bij de twee andere - 'lichte' - penaltymomenten floot. Toch pleit hij voor een afkoelperiode. "Is er niet een moment dat je, en dan doel ik niet per se op Higler omdat Joey Kooij ook in aanmerking komt, moet concluderen: Dit is gewoon niet voor jou weggelegd?", vraagt Perez aan Wiedemeijer. "Ze kijken heus wel wat je allemaal aan het doen bent, dat was in mijn tijd ook al", reageert hij.