Janssen lyrisch: 'Hij heeft alles, wordt een belangrijke speler voor Oranje'

Janssen lyrisch: 'Hij heeft alles, wordt een belangrijke speler voor Oranje'

30-08-2021 09:14 Laatste update: 09:17
51

PSV-uitblinker Cody Gakpo verdient een basisplaats in de eerstvolgende WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noorwegen. Dat stellen Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal.

Van Hooijdonk verwacht woensdagavond een aanval met Donyell Malen, Memphis Depay en Gakpo. Daar kan Janssen zich helemaal in vinden. "Die jongen heeft alles", zegt de analist. "Hij ziet de mensen om zich heen, heeft een fijn balgevoel, een goede steekpass, dribbels, kan scoren en is sterk tussen de linies."

"Ik kan heel erg van hem genieten", vervolgt Janssen. "Hij gaat een belangrijke speler worden voor Oranje, daar ben ik van overtuigd. Hij is klaar om in de basis staan van Oranje. Ik zou hem zeker opstellen. Er zijn andere opties (bijvoorbeeld Steven Bergwijn, red.), maar die zijn niet zo effectief als hij." Van Hooijdonk haakt in: "En die zijn niet zo in vorm als hij."

Gakpo maakte op het EK als invaller zijn debuut voor het Nederlands elftal tijdens het groepsduel met Noord-Macedonië. De aanvaller was zaterdag tegen FC Groningen (5-2) goed voor een doelpunt en twee assists.

De verwachte Oranje-basis van Van Hooijdonk: Bijlow; Timber, De Vrij, Van Dijk, Blind; Frenkie de Jong, Klaassen, Wijnaldum; Malen, Memphis Gakpo.