'Ik begrijp waarom Ten Hag hem zo belangrijk vindt, Ajax wees zelfs 20 miljoen af'

'Ik begrijp waarom Ten Hag hem zo belangrijk vindt, Ajax wees zelfs 20 miljoen af'

Gepubliceerd: maandag 30 augustus 2021 om 09:30ma 30-08-2021 om 09:30

Ernie Brandts heeft zondag genoten van Ajax, en van twee spelers in het bijzonder: Edson Álvarez en Antony. De oud-international heeft de Mexicaan en Braziliaan opgenomen in zijn Elftal van de Week voor De Telegraaf.

Ajax declasseerde Vitesse (5-0) en Álvarez en Antony pikten een goal mee. "Wanneer je Edson Alvarez tegen Vitesse zag spelen, dan begrijp je dat Erik ten Hag hem zo belangrijk vindt, waardoor zelfs een bod over de twintig miljoen euro op hem werd afgewezen", reageert rapporteur Brands in De Telegraaf.

"Ik vind hem de speler van de week", vervolgt hij over Álvarez. "Hij heeft echt héél veel duels gewonnen. Als Ajax balverlies leed, gaf hij meteen druk naar voren en kwam de ploeg weer snel in balbezit. Dat was heel belangrijk voor Ajax en wordt vaak onderschat in het voetbal."

Brandts vond Antony 'geweldig aan de bal'. "Hoe Antony zijn acties maakte op snelheid, wat was hij gevaarlijk zeg. Ik denk dat de concurrentie van een international als Berghuis hem alleen maar beter maakt. Dat merkt hij, want hij was enorm gemotiveerd. Berghuis moet nu knokken en laten zien dat hij geschikt is voor de top, want hij kan geweldig voetballen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws