Atalanta en AZ bevestigen: Koopmeiners officieel zeker van droomtransfer

Atalanta en AZ bevestigen: Koopmeiners officieel zeker van droomtransfer

Gepubliceerd: maandag 30 augustus 2021 om 20:15ma 30-08-2021 om 20:15

Laatste update: maandag 30 augustus 2021 om 20:48ma 30-08-2021 om 20:48

Teun Koopmeiners mag zich officieel speler van Atalanta Bergamo noemen. De Italiaanse club en AZ hebben de miljoenentransfer maandag bevestigd.

Koopmeiners tekent voor vijf seizoenen bij Atalanta, zo maakte aanvoerder van AZ zondag na de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (1-3) al bekend. "Het heeft even geduurd, maar het is rond", zei hij in tranen voor de camera van ESPN.

De 23-jarige Koopmeiners was sinds 2009 speler van AZ. Hij speelde 116 duels in het eerste elftal en was daarin 36 keer trefzeker. Naast Atalanta waren deze zomer ook Stade Rennes, AS Roma, Napoli en Arsenal voor hem in de markt. Met de transfer is naar verluidt twaalf tot veertien miljoen euro gemoeid.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts zwaait Koopmeiners uit. "Het is geweldig voor Teun dat zijn transfer er daadwerkelijk van is gekomen", zo vertelt hij op de clubwebsite. "Hij is een voorbeeldig prof en een heel goed mens. Zowel op als naast het veld heeft hij zijn waarde ruimschoots bewezen. Waar hij in 2009 als kleine jongen in de AZ Jeugdopleiding kwam, maakt hij nu als één van de beste spelers van de Eredivisie een toptransfer."

"Daar mag iedereen binnen AZ trots op zijn, want het laat andermaal zien dat er bij ons veel mogelijk is", vervolgt Huiberts. "We bedanken Teun voor de vele mooie momenten in het AZ-shirt en wensen hem veel succes voor de toekomst."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws