De kogel is door de Kerk: FC Utrecht verkoopt Kerk definitief voor miljoenen

De kogel is door de Kerk: FC Utrecht verkoopt Kerk definitief voor miljoenen

01-09-2021 11:43 Laatste update: 13:00
111

Gyrano Kerk vertrekt bij FC Utrecht. Lokomotiv Moskou is officieel de nieuwe club van de 25-jarige aanvaller, die zondag al afscheid nam van zijn ploeggenoten.

Door alle transferperikelen kwam Kerk niet in actie tijdens de competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord (3-1). De vleugelaanvaller kon rekenen op concrete interesse van Bundesliga-club Eintracht Frankfurt, maar kiest voor een Russisch avontuur bij Lokomotiv Moskou. Utrecht vangt rond de zeven miljoen euro exclusief bonussen voor Kerk, die meteen een van de duurste spelers van de club is.

"Al geruime tijd stond Gyrano in de belangstelling van diverse buitenlandse clubs. Eind vorige week namen de onderhandelingen een dusdanige wending, dat het tot een akkoord kwam met Lokomotiv Moskou", zegt technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht op de clubsite. "De realisatie van een dergelijke transfer is belangrijk voor de continuïteit van FC Utrecht. In die zin stemt deze deal tot tevredenheid, al is het vertrek van Gyrano op sportief vlak natuurlijk een aderlating. Gyrano was, met zijn snelheid, wendbaarheid en onvoorspelbaarheid, altijd iemand die voor gevaar zorgde en voor een doorbraak in een wedstrijd kon zorgen."

FC Utrecht-trainer René heeft met Moussa Sylla de vervanger van Kerk al in huis. Ook Mimoun Mahi, Othman Boussaid, Bart Ramselaar en Simon Gustafson kunnen de rol aan de rechterkant invullen. Kerk stond nog twee jaar onder contract in Stadion Galgenwaard.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie